Preminulo još 7 pacijenata

0

Prema poslednjem preseku, koronavirusom u Srbiji je zaraženo još 299 osoba, a preminulo 7. Na respiratorima 120 pacijenta. U Srbiji je na lečenju je 3.200 pacijenata.

Vlada Srbije je donela odluku da se odrede sve laboratorije koje su osposobljene za sprovođenje ispitivanja na koronavirus, odnosno da se veterinarski instituti uključe u laboratorijsko testiranje.

U najvećoj privremenoj bolnici, beogradskoj Štark areni, koja ima 360 mesta, uglavnom su zbrinuti pacijenti od 30 do 55 godina.

Za sada nije u planu da Arena izađe iz kovid sistema, već da tu lečenje nastave oni koji su trenutno na Institutu za medicinu rada i na dermatovenerologiji.

U Beogradu je i dalje najviše zaraženih. Pored zdravstvenih ustanova u kojima se zbrinjavaju oboleli, u ovom novom talasu epidemije, pacijenti iz cele Srbije zbrinuti su i u beogradskoj Štark areni, koja je sada najveća privremena bolnica.

Gradonačelnik Beograda i član Kriznog štaba Zoran Radojičić rekao je za RTS da je od 6. marta 298 dece lečeno na pedijatrijskom odeljenju u bolnici “Dragiša Mišović”, koja je kovid centar od početka.

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Unesite ime