Tramp: “Šteta što je od korone umrlo 200 000 Amerikanaca”

0

Predsednik SAD Donald Tramp kratko je komentarisao činjenicu da je u Americi dosad od posledica zaraze korona virusom umrlo 200.000 ljudi.
“Pa, mislim da je šteta što se to dogodilo”, rekao je Tramp.
Kako piše CNN, nakon što je ignorisao pitanje njihove novinarke, Tramp je bio prisiljen da prokomentariše 200.000 smrtnih slučajeva u toj zemlji, a razgovor je zatim preusmerio na svoj standardni odgovor na virus, optužujući Kinu i rekavši da je broj smrtnih slučajeva mogao biti mnogo gori da on nije preduzeo akciju.
“Mislim da bi, da nismo učinili stvari kako treba, imali dva i po miliona mrtvih. Ako pogledate alternativu, mogli biste imati dva i po miliona smrtnih slučajeva ili nešto slično. Mogli bismo imati broj koji bi bio znatno veći”, rekao je Tramp novinarima pre odlaska iz Bele kuće.
“Videli ste moj govor u UN-u, Kina je ovo trebalo da zaustavi na svojoj granici. Nisu smeli da dopuste da se proširi po celom svetu i to je užasna stvar”, dodao je on.
Tramp smatra da bi Amerika imala više od tri miliona smrtnih slučajeva od korona virusa da nije zatvorila svoje granice.
“To je užasna stvar, nikada to nije trebalo da se dogodi. Kina je dopustila da se ovo dogodi i samo se toga setite”, poručio je Tramp.

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Unesite ime