U Siriji od 160 do 270 hiljada izbeglica

0

Turska ignoriše sankcije Sjedinjenih američkih država i nastavlja ofanzivu na sever Sirije. Sirijske snage, koje podržava Rusija, ušle su u jedan od najnapadanijih gradova na severu.
Iako je Tramp najavio žestoke sankcije protiv Turske, tržišni eksperti smatraju da su ove sankcije previše slabe da bi mogle uroditi plodom. Turska lira je, pored najavljenih sankcija , porasla, pa analitičari tumače da je Tramp zapravo poštedeo Tursku sankcija. Tramp tvrdi da će sankcije zaustaviti pregore o trgovini sa Turskom vrednoj 100 milijardi dolara.
Sirijske snage su ušle u grad Manbij, zapadno od reke Eufrat. Turska je javno obećala da će zauzeti taj grad. Državna televizija je jutros objavila da su turske snage zauzele Manbij i da su sirijske trupe bile brže.
Od jutros traje bombardovanje Ras al Aina, grada na turskoj granici, gde kurdski izvori tvrde da se vodi žestoka bitka.
Ujedinjene nacije kažu da je 160.000 ljudi napustilo svoje domove dok su turske snage napredovale. Kurdska administracija tvrdi da je broj raseljenih 270.000.
Foksvagen je objavio da odlaže konačnu odluku o gradnji svoje fabrike automobila u Turskoj, vredne milijaru evra.
S druge strane turski predsednik Redžep Tajip Erdogan se obavezao da će nastaviti ratne operacije. On tvrdi da je Međunarodna zajednica propustila priliku a spreči da sirijska kriza ne donese veliku regionalnu bestabilnost. “ Evrpopska unija I svet trebalo bi da podrže Tursku”, napisao Erdogan za Volstrit žurnal.

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Unesite ime