Aleksić napustio stranku Vuka Jeremića

Aleksić napustio stranku Vuka Jeremića

Miroslav Aleksić, dosadašnji potpredsednik Narodne stranke i predstavnici niza gradskih i opštinskih odbora napustili su danas tu stranku, a odluku o osnivanju nove političke organizacije čiji je radni naziv „Narodni pokret Srbije“, doneli su danas na Oplencu. Poručio je da stiže nova generacija političara koja nije otuđena od naroda, a da to rukovodstvo njegove, sada već bivše stranke, nije shvatilo.

Kao što se borimo u državi, tako isto moramo da se borimo u svojoj stranci, da niko ne sme da privatizuje stranku. Stranka nije ničija privatna imovina. Nije dovoljno da samo imate njen pečat, da imate žiro račun. Morate uvek biti sa narodom, morate biti uz narod“, rekao je Aleksić na Oplencu.

Aleksić je naveo i da nije imao lični problem sa Vukom Jeremićem i da se nada da ga neće imati ni u budućnosti.

Ali, mi imamo konceptualne razlike, drugačije viđenje pravaca kojima je stranka trebalo da se kreće. On nije imao razumevanja za to, nije hteo da me sasluša“, rekao je Aleksić.

Mi ne znamo da li će nam deca biti bezbedna kad krenu u školu. Mi moramo da rešimo sistemsko nasilje. Ovu državu je obuzela mafija i mafija upravlja pravosuđem. Čereče se policajci, tužioci i to sve na uštrb kriminalaca. Zato moramo što pre izgraditi sistem u kojem nam neće biti potrebne vođe već u kojem će svaki građanin imati ista prava, u kojem će mediji raditi svoj posao normalno, u kojem neće biti targetiranja. Srbija više nema vremena za čekanje“, rekao je još Aleksić na konferenciji za medije u Topoli.

Aleksić je istakao i da u Srbiji ima više onih ljudi koji žele slobodnu Srbiju i da se on i njegovi saradnici žele za tu slobodu boriti.

Radim samo za građane Srbije i za narod, ni za koga drugog. Sve dok imam podršku naroda tu sam, kad se pojavi neko bolji od mene i tada ću biti tu. Krenuli smo danas u novi politički put, biće težak ali poručujem svima da je opozicija danas mnogo jača i ujedinjenija nego ikad. Učinićemo sve da ova stranka bude raširena i otvorena za saradnju sa opozicijom i svim građanima kako bi izgradili normalno društvo i sistem i verujem da ćemo to uspeti zajedno sa građanima“, poručio je Aleksić.

Najavio je osnivanje nove političke organizacije čiji je radni naziv za sada Narodni pokret Srbije. „Od sredine sledeće nedelje počinjemo prikupljanje 10 hiljada potpisa, koliko je potrebno za registraciju Narodnog pokreta Srbije“, izjavio je Aleksić.