Beograd među najzagađenijim gradovima

0

Nemojte izlaziti iz kuće – na ovo se svodi savet na sajtovima nadležnih institucija, koji tumače današnje podatke o zagađenju vazduha. Vazduh je u danas u Srbij ina najvišem stepenu zagađenja u Beogradu, Beočinu, Pančevu, Smederevu, Valjevu, Kosjeriću i Nišu, a situacija je alarmantna i u regionu.
Na listi gradova sa najzagađenijim vazduhom, prema sajtu Airvisual – Sarajevo je na trećem, Skoplje na šestom i Beograd na sedmom mestu. Gradovi Indije, Kine, Bangladeša i Pakistana, ostali su iza nas.
Naime, Srbija, Bosna i sever Severne Makedonije danas su pogođeni jakim aerozagađenjem, pokazuju podaci na sajtovima, koji prate stepen zagađenja vazduha.
Uzrok, kao i obično PM 10 čestice, koje su danas “zaslužne” za to što stanovnici Beograda, Smedereva, Pančeva, Beočina, Niša, Valjeva i Kosjerića udišu vazduh najgoreg kvaliteta, petog nivoa. Na to ukazuju podaci Agencije za zaštitu ivotne sredine, a na istoj mapi može se videti i da nešto čistiji vazduh, četvrtog kvaliteta, žitelji Subotice, Bora, Novog Sada i dela Pančeva.

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Unesite ime