Bez dozvole grade, bez dozvole ruše

0

Nelegalno sagrađen objekat na vrhu Kopaonika, o kojem se dugo vodi polemika u javnosti, se uklanja. Sa zdanja na Pančićevom vrhu skida se crep.
Bez prisustva policije i inspektora, grupa radnika, koje je najverovatnije angažovala investitorka Snežana Mitković, počela je krajem prošle nedelje prvo da skida crep sa krova, a potom bi trebalo da usledi i uklanjanje betonskih ploča i zidova. Kako saznaje Blic, plan je da objekat ukloni investitor, kako bi sačuvali deo građevinskog materijala i izbegli troškove rušenja.
Pored divlje gradnje i rušenje ovog objekta je počelo mimo propisa. Za investitora je daleko jeftinije da sam ukloni objekat, jer se ponude firmi za rušenje objekata ove veličine kreću i do 250.000 evra. Pošto je u ovom slučaju vlasnik, na kraju, ipak sam rešio da počne sa rušenjem, ispada da je ponovo u prekršaju, jer je bio u obavezi da prijavi radove i obavesti resorno ministarstvo o rušenju. Kako saznajemo, jedino koji su nagovestili da se radi o rušenju bili su čuvari iz Nacionalnog parka Kopaonik.
Ministarka Zorana Mihajlović rekla je da Ministarstvo saobraćaja, građevinarsva i infrastrukture nema zvanične informacije o tome da li se ruši nelegalni objekat na Pančićevom vrhu. Izveštaj republičke inspekcija koja je obišla gradilište još uvek nije poznat. Primetili smo da je u inventar iznet iz objekta, ali osim par radnika, u njegovoj blizini nema nijedne građevinske mašine. Međutim, i dalje niko ne zna kada će objekat biti uklonjen.

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Unesite ime