Ceca nepoželjna u Albaniji

0

Albanska agencija za audiovizuelne medije upozorila je Radio-televiziju Albanije na emitovanje pesama srpske pevačice Svetlane Ražnatović i preporučila da ova kuća izbegava da emituje Cecine pesme.

Navodi se da su Agenciji za audiovizuelne medije Albanije stigle brojne žalbe na emitovanje njenih pesama na programu na srpskom jeziku Radio-televizije Albanije.

Prema ovoj Agenciji Ceca se „više puta pridruživala antialbanskim izjavama oko Kosova“. Dodaje se da je u svojim ranijim pesmama „inspirisala zločine u Bosni i na Kosovu i podržavala nehumana dela svog bivšeg supruga Arkana i paravojnih grupa koje je predvodio“. Takođe se navodi da je Ceca samo pre nekoliko meseci „na koncertu u Severnoj Mitrovici u umetničkom performansu slala političke poruke protiv građana i države Kosovo“.

Ova agencija navodi da je manjinski program Radio-televizije Albanije namenjen „širenju prijateljstva i solidarnosti među narodima i kulturama i da ne treba da promoviše ličnosti koje su pokazale suprotno opredeljenje.