Crna Gora – uhapšeno 50 tajvanskih državljana

0

Uhapšeni su i organizatori grupa. Oni su boravili na više lokacija, u iznajmljenim vilama, i sa teritorije Crne Gore vršili prevare putem interneta, na teritoriji Kine i Tajvana, čime su za sebe i organizovani kriminalnu grupu pribavljali protivpravnu imovinsku korist od više stotina hiljada eura”, saznaju Vijesti. Više osoba osumnjičenih za trgovinu ljudima i prevare uhapšeno je jutros u akciji Specijalnog državnog tužilaštva i Uprave policije.
Vijestima je iz vrha UP nezvanično saopšteno da se akcija sprovodi u nekoliko crnogorskih gradova. “To je akcija koju sprovodimo u saradnji sa SDT i za sada ne možemo saopštavati više detalja”, kazao je isti izvor. Među uhapšenima ima stranih državljana. Navodno, uhapšeno je više od 50 tajvanskih državljana, među kojima su i žrtve trgovine ljudima. “Uhapšeni su i organizatori grupa. Oni su boravili na više lokacija, u iznajmljenim vilama, i sa teritorije Crne Gore vršili prevare putem interneta, na teritoriji Kine i Tajvana, čime su za sebe i organizovani krimibalnu grupu pribavljali protivpravnu imovinsku korist od više stotina hiljada eura”, saznaju Vijesti.
Sagovornik “Vijesti” objasnio je da je dugotrajnim radom službenika Odseka za suzbijanje krivičnih djela krijumčarenja i trgovine ljudima i ilegalnih migracija, kojim rukovode Nikola Medenica i njegov pomoćnik Marko Brajović, prekinut lanac te kriminalne grupe koja je delovala i na teritorije Slovenije, Hrvatske… Akcija je sprovedena u saradnji sa tajvanskom policijom, koja je poslala određen broj svojih službenika kako bi lakše realizovali akciju”, objašnjeno je iz UP.