Fico stabilno

Fico stabilno

Lekari su tokom noći uspeli da stabilizuju stanje slovačkog premijera Roberta Fica posle jučerašnjeg atentata u gradu Handlovi, ali ono je i dalje teško, saopštila je danas direktorka bolnice u Banskoj Bistrici Mirijam Lapunikova.
Fico je hospitalizovan a dva lekarska tima operisala su slovačkog premijera pet sati. „Trenutno se preduzimaju dalje radnje za poboljšanje njegovog stanja”, rekao je slovački ministar odbrane Robert Kalinjak.
Slovački ministar unutrašnjih poslova Matuš Šutaj Eštok zatražio je danas od potpredsednika Vlade Tomasa Tarabe sazivanje nacionalnog saveta bezbednosti, a Vlada će održati sednicu. Ministar unutrašnjih poslova je obavestio da će pojačati zaštitu političara i pojedinih medija, prenosi slovački ta3.
Ministar je to izjavio na konferenciji za novinare u bolnici u kojoj je Fico operisan posle jučerašnjeg atentata u gradu Handlovi, u kojem je teško povređen kad je napadač pucao u njega pet puta, posle čega ga je policija odmah privela. Premijer je u veoma teškom stanju prebačen u bolnicu u Banskoj Bistrici. Slovački mediji su preneli da je napadač 71-godišnji pisac Juraj Čintula, ali Ministarstvo unutrašnjih poslova i policija još uvek nisu potvrdile te navode.