FSS želi Mitra Mrkelu na mestu sportskog direktora Orlova

0

Dok je fokus navijača na prelaznom roku fudbalera, mogao bi narednih dana da se desi iznenađujući transfer na liniji Crvena zvezda – Fudbalski savez Srbije! Dok šampion kuje planove oko Lige šampiona i traga za pojačanjima, mogao bi da ostane bez direktora.

Čelnici srpske kuće fudbala traže novog sportskog direktora reprezentacija posle rastanka sa Darkom Kovačevićem, a prvi pik je – Mitar Mrkela.

U FSS-u se Mrkela visoko kotira, veoma se ceni njegov rad kako ranije u savezu, tako i poslednjih godina u Crvenoj zvezdi, pa je na pomolu odluka da mu se ponudi i posao sportskog direktora, da se sa Marakane preseli na Terazije, saznaje Žurnal.

Međutim, daleko od toga da je sve dogovoreno i završeno, jer to je samo želja FSS-a, a pitanje je kako će na tu ideju da reaguju i Mitar Mrkela i Crvena zvezda. Direktor crveno-belih počinje treću godinu mandata u taboru šampiona i do sada je sve bilo kao iz najlepših želja.

Zvezda je u njegovom mandatu izborila evropsko proleće, a potom i plasman u Ligu šampiona, dok se sada sklapaju kockice za novi proboj na evropskoj sceni. Mrkela može da bude savršeno zadovoljan urađenim na Marakani i pitanje je koliko ga ambicije sada vuku na neku drugu stranu, pa makar i u Fudbalski savez.

Dva kadrovska pitanja su ostala da se reše u FSS-u narednih dana, a Izvršni odbor bi trebalo da se ponovo sastane u predstojećih desetak dana. Jedno pitanje je sportski direktor, a drugo je selektor mlade reprezentacije, gde za sada Neško Milovanović vodi ispred ostalih kandidata, a ostali predloženi su Milan Rastavac, Darko Tešović, Simo Krunić…

mozzartsport.com