Gobeljića čeka velika kazna? Igrač Suduve noćas hitno operisan

0

Defanzivac Zvezde, Marko Gobeljić, sigurno će preskačiti dvomeč sa Helsinkijem, a odluka Disciplinske komisije UEFA mogla bi da bude dosta rigoroznija zbog težine povrede igrača Suduve.

Senku na sinoćnju pobedu Zvezde i prolazak u sledeći krug kvalifikacija za elitno takmičenje sigurno je bacila teška povreda i prelom noge igrača Suduve Slabickasa, posle starta Marka Gobeljića u 60. minutu revanš meča na stadionu Rajko Mitić. Ovaj izuzetno grub start Zvezdinog defanzivca je sigurno izbacilo i tima za naredni dvomeč sa Helsinkijem, a kazna može biti i drastično veća s obzirom da je sudija Adam Farkaš iz Mađarske njegov strat u svom izveštaju detaljno objasnio rečima, da je igrač “prešao granicu grubosti”.

Snimak ovog starta će pregledati tri člana Disciplinske komisije UEFA, a prema nekim stručnjacima kazna koju crveno-beli i Marko Gobeljić mogu da se očekuju, je od četiri do šest mečeva pauze.

– Sudija je postupio po pravilima i svakako slede sankcije za Gobeljića. Napravio je i grešku što nije svirao penal za Zvezdu, kada je bilo guranje Stojkovića. Arbitar je bio blizu i morao je da reaguje – kaže sudijski ekspert Dejan Nedić.

Crveno-beli imaju pravo da za mečeve sa prvakom Finske promene spisak igrača, a na njemu će se naći dva defanzivca Milan Gajić i Brazilac Žander. Jedno mesto je oslobođeno odlaskom Vujadina Savića u Apoel.