Izrael nastavlja operacije u Gazi

Izrael nastavlja operacije u Gazi

Izraelska vojska nastavlja operacije u svim delovima Gaze, deluje s kopna, mora i iz vazduha. Najžešće borbe vode se u Kan Junisu, gradu na jugu Gaze. Šef izraelske obaveštajne agencije David Barnea je poručio da je svako ko je učestvovao u napadu 7. oktobra potpisao sebi smrtnu presudu. Lider Hezbolaha Hasan Nasrala preti “borbom bez granica” ukoliko Izrael napadne Liban.


Libanski bezbednosni zvaničnik rekao je da je napad na zamenika lidera Hamasa u Bejrutu izvršen borbenim avionom, a ne dronom kako je prvobitno objavljeno u tamošnjim medijima, prenosi Džeruzalem post.


Izraelske snage ispalile su šest navođenih projektila, četiri su eksplodirale. Dve od njih su uništile dva sprata i direktno pogodile salu za sastanke Hamasa u južnoj četvrti Bejruta“, rekao je libanski bezbednosni zvaničnik, prenosi izraelski portal Ynet.


Kako tvrdi taj zvaničnik, te vrste projektila koriste izraelski borbeni avioni.


Pored toga, pomenuo da je libanska vojska pronašla ostatke projektila koji odgovaraju onima koje je ranije ispalio Izrael u južnom Libanu.


Prema vojnom krilu Hamasa, Aruri je bio arhitekta “Potopa Al Aksa“ ime koje je Hamas dao napadu izvršenom 7. oktobra.


Aruri je odslužio 15-godišnju kaznu u izraelskim zatvorima i deportovan je iz zemlje nakon puštanja na slobodu. Biravio je u raznim muslimanskim zemljama sdok nije skrasio u Libanu.


Hezbolah je saopštio da su četvorice operativaca te proiranske paravojne organizacije ubijeni u izraelskom vazdušnom napadu tokom noći na jugu Libana,.


Time bi ukupan broj članova Hezbolaha za koje grupa kaže da su ubijeni od početka rata između Izraela i Hamasa prošle godine dostigao 151 — uglavnom u Libanu, ali neki i u Siriji.


Kako se navodi, jedan od četvorice ubijenih je visoki zvaničnik Hezbolaha.