Kosanović Krstajiću: Moja mama bi napravila ovakvu taktiku

0

– Igrali smo u formaciji 3-5-2, a jedan od dva zadnja vezna bio je Adem Ljajić, dok je Ljubomir Fejsa bio na klupi. To moja mama tako ne bi napravila. To je neverovatno – rekao je Kosanović za Alo.

Govorio je Kosanović o stanju u srpskom fudbalu

– Ovo je preozbiljan sport i u njemu ne smeju da rade amateri. Znate li vi da, ne računajući reprezentaciju do 21 godine, u 2019. nijedna srpska nacionalna selekcija nije uspela da se plasira na završni turnir? Ili da li je poznato da su kadeti nedavno izgubili od Japana rezultatom 6:0? Pogledajte samo ko su nam selektori i njihovi pomoćnici. Za polovinu tih ljudi nikada nisam čuo, a u fudbalu sam ceo život.

Ko je u sastavu FSS i zašto je to tako loše

– Fudbalski savez je postao mesto gde razni „stručnjaci“ dolaze na sigurnu platu. Pa evo, vidite te bivše igrače Partizana i Crvene zvezde koji u tim klubovima ne mogu da rade, pa onda dođu u Savez. Recimo, Nenad Bjeković nije radio 20 godina, a sada je potpredsednik koji se nešto pita. Ili Nikola Žigić, koji je pomoćnik u reprezentaciji bez ikakvog iskustva. Zna li neko uopšte koliko u FSS-u ima direktora, potpredsednika, pomoćnih trenera i svakakvih drugih funkcionera?

Ko je kriv jedan čovek ili ceo sistem? Kosanović je dao odgovor.

– Mnogo puta sam se to pitao i nisam uspeo da pronađem odgovor. To kao da je neka viša sila. Ovo u šta se pretvara naš fudbal je strašno. Ajde, lako je za mene, tu sam još nekoliko godina i da se rastajemo, ali šta će ovi mladi što dolaze, to nikako ne znam – zaključio je Kosanović.