Kovid propusnice od 20 sati

0

Prema odluci Kriznog štaba donetoj na sednici u četvrtak, kovid-propusnice biće obavezne večeras od 20 sati u ugostiteljskim objektima, kockarnicama i kladionicama. Prema usvojenoj odluci Kriznog štaba, ova mera trebala bi da smanji da smanji broj zaraženih korona virusom i poboljša trenutno kritičnu epidemiološku situaciju u celoj zemlji. Jedna od mera koja je usvojena je da se kovid propusnice uvode od 20 sati, umesto od 22 sata kakav je slučaj bio do sada. Načinjene su dve izmene: kovid propusnice neće važiti samo u ugostiteljskim objektima, već će biti proširene na kockarnice, kladionice i slot klubove.


Drugo, važno za ugostitelje je da će moći da rade bez ograničenja, a kovid propusnice će važiti od 20 sati do momenta zatvaranja lokala.


– Videli smo da kovid propusnice imale značajnog efekta na učestalost vakcinacije u skladu sa tim rešili od 20 časova, svi ugostiteljski objekti moći će da radi 24 sata – kazala je ministarka nakon završene sednice.


Na prvom mestu kako je i planirano doneta je odluka o produženju jesenjeg raspusta za školarce. Kako je ministarka Kisić Tešpavčević navela, raspust je produžen za tri dana, pa će osnovci i srednjoškolci odmarati od 8. do 12. novembra, odnosno od 6. do 14 novembra sa vikendima.


Tim za škole apeluje na primenu i drugih mera ograničavanja okupljanja i strogo poštovanje svih drugih propisanih mera prevencije i suzbijanja kovid-19 kako bi odluka o produženju jesenjeg raspusta dala efekat na smanjenje obolevanja od kovid-19 u školskom uzrastu i opštoj populaciji, saopšteno je iz Ministarstva.


Prvi radni dan za učenike, kako se dodaje, biće ponedeljak, 15. novembar 2021. godine.


Ministar prosvete Branko Ružić rekao je ranije da je resorno ministarstvo spremno da, u okviru opštih mera u borbi protiv pandemije, produži jesenji mini raspust na devet dana.