Mere protiv “bele kuge”

0

Roditelji u Srbiji će za drugo dete primati 10.000 dinara mesečno do njegovog petog rođendana, jer će budžetom za 2020. biti odvojeno više para za primenu Zakona o finansijskoj pomoći porodicama sa decom, piše Alo.
Za prvo dete roditelji će uskoro dobijati 300.000 dinara od države, a za drugo po deset hiljada mesečno u narednih pet godina.
Ministarka Slavica Đukić Dejanović najavila je set finansijskih zakona kako bi se popravio Zakon o finansijskoj pomoći porodicama sa decom.
Da bi se to ostvarilo dr Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku u razgovoru najavljuje da će nakon donošenja Zakona o budžetu, na red doći set finansijskih zakona kako bi bio “popravljen” Zakon o finansijskoj pomoći porodicama sa decom.
Takođe, plan je da u narednoj godini jedan deo subvencija bude usmeren i na otvaranje vrtića u privatnim kompanijama.
Dilemu koji vrtić da odaberu i da li će za njihovo dete biti mesta nemaju jedino roditelji kojima čuvanje dece obezbeđuje firma u kojoj rade, a ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović kaže da će se sledeće godine na tome raditi sa poslodavcima.
– Sledeća godina će biti prva gde ćemo vrlo aktivno raditi na komunikaciji sa poslodavcima da vidimo koje su to stimulacije, a to su najčešće zajednička ulaganja, finansijska sredstva kako bi se to i dogodilo – rekla je Đukić Dejanović.

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Unesite ime