Nije dobro, Teodosić verovatno propušta Mundobasket

0

Nije dobro, opet upala plantarne fascije!

Zastala je knedla u grlu svima u timu, ali i krcatoj Štark areni onog trenutka kada je Miloš Teodosić pokazao da je završio utakmicu, onda i šepajući krenuo put tunela, za kim je odmah potrčao i predsednik KSS Predrag Danilović. Crne slutnje ubrzo su postale gorka realnost – kapitenu Srbije ponovo je stradalo stopalo! Povreda koja je Teodosića dva puta odvajala od terena i onemogućila da pokaže više u NBA ligi noseći dres Los Anđeles Klipersa, ponovo je narušila njegovo sportsko zdravlje i sada sledi prava bitka s vremenom.

Iako će danas tokom dana situacija biti nešto jasnija, u ovom trenutku izvesnije je da Miloš Teodosić neće putovati u Kinu na planetarno takmičenje.

Teodosić je odmah po izlasku s parketa upućen u bolnicu na dalje snimanje i specijalistički pregled, gde je potvrđeno da je opet u pitanju plantarna fascija, odnosno upala tetive stopala koja spaja prste i petu. Ako se danas ova povreda bude i definitivno potvrdila, srpski plejmejker će najverovatnije morati da propusti takmičenje u Kini, jer bi ga ćekala pauza od oko mesec dana. Podsetimo, vrsni plejmejker je prvu povredu ove vrste doživeo nedugo po dolasku u Kliperse, u oktobru 2017. godine, da bi potom istu obnovio u prvim danima januara 2018. Tada, ipak, oporavak nije trajao tako dugo kao prvi put, kada je preko mesec i po dana bio van terena.

Ono što je u ovom trenutku poznato jeste da će Teodosiću biti stavljena zaštitna čizma na nogu, zbog čega će morati da odmara i pokuša da se oporavi u što kraćem roku. Ipak, prve prognoze nisu optimistične i čini se da bi Srbija u napad na medalju mogla da krene bez svog najiskusnijeg igrača i kapitena.

Bio bi to zaista jak udarac za Srbiju, uprkos tome što Teodosić dugo nije aktivno igrao košarku posle rastanka sa Klipersima u februaru. Jasno je da Teo sigurno neće putovati u Kaunas, onda ni na Akropolis kup, kako bi pokušao terapijom da popravi zdravstveno stanje.

Čekamo nove detalje, u nadi da će vesti biti lepše…