Obrenovac: učenik izvadio plastični pištolj posle minuta ćutanja

Obrenovac: učenik izvadio plastični pištolj posle minuta ćutanja

Dečak star četrnaest godina izvadio je plastični pištolj nakon minuta ćutanja u OŠ “Jefimija” u Obrenovcu.


M.D. je uperio plastični pištolj u učenike iz odeljenja. Školski policajac je odmah reagovao i ubrzo su o incidentu obavešteni razredni starešina i psiholog kao i služba Centra za socijalni rad.


U prvom obavljenom razgovoru sa razrednim starešinom utvrđeno je da je nastavnik nakon minuta ćutanja ostavio decu u učionici na nekoliko minuta kako bi utvrdio da li su sva deca ušla u svoje učionice, odnosno da li se nalaze u hodnicima škole, kako bi počela nastava. Za to vreme ovaj učenik je izvadio plastični pištolj koji je pokazao jednom drugu. Taj drug uzeo je plastični pištolj, najverovatnije u nameri da ga baci u kantu, ali ga je od njega uzeo treći dečak, koji je njime krenuo da maše u učionici.


Deca koja su bila u učionici su se uplašila, a zbog ovog incidenta, reagovala je i policija, odnosno Odeljenje za maloletničku delinkvenciju. Jedan od dečaka je sa roditeljem predat pripadnicima MUP-a.


Podsetimo, trinaestogodišnji K.K. je tokom jučerašnjeg dana ubio osam učenika i čuvara u OŠ “Vladisav Ribnikar” na Vračaru, a ranio još šest učenika i nastavnicu. U Srbiji su, zbog ovog nezapamćenog zločina, od sutra dani žalosti, a časovi u školama počinju minutom ćutanja za nastradale.