Plan odbrane hramova do Badnjeg dana

0

Mitropolija crnogorsko-primorska do Badnjeg dana napraviće strategiju odbrane hramova, nakon što je u Skupštini usvojen Zakon o slobodi veroispovijesti i uverenja čijom primjenom bi mogla biti dovedena u pitanje imovina Mitrropilije.

“Unutar gradova treba da se organizuju sveštenici, hramovi u kojima služe i vernici. Do Badnjeg dana znaće se sve”, rekao je sagovornik iz MCP-a.
Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije je neposredno nakon usvajanja zakona, u noći između četvrtka i petka, pozvao vernike da se u mestima u kojima stanuju formiraju “odbori i bratstva za odbranu svetinja”

Portparolka Evropske komisije Ana Pisonero ukazala je na “važnost konstruktivne političke rasprave u parlamentu”, navodeći da su upoznati sa tim da je Skupština usvojila
Zakon o slobodi veroispovijesti.

Demokratski front će buduće aktivnosti usklađivati sa MCP, a njegovi potezi zavisiće i od stava Državnog tužilaštva koje je pokrenulo postupak protiv trojice poslanika tog saveza Milana Kneževića, Andrije Mandića i Miluna Zogovića, rečeno je “Vijestima”.