Protest u Kosovskoj Mitrovici

Protest u Kosovskoj Mitrovici

U Kosovskoj Mitrovici će 9. januara biti održan protestni skup koji organizje Pokret za odbranu Kosova i Metohije. Organizatori skupa tvrde da je to protest protiv kako kažu, „veleizdaje“ Aleksandra Vučića „torture, bahaćenja, nekontrolisanog bogaćenja, pretnji, ucena“ Srpske liste, te „najsvirepije izdaje“ od prošle nedelje – „aminovanje“ baza kosovske policije.
„Građani srpske Mitrovice izaći će da javno i jasno pošalju poruku javnosti, srpskoj pre svega, da Aleksandar Vučić ovakvom proalbanskom i po Srbe na Kosovu i Metohiji pogubnom politikom svojom, kao i Srpska lista koja je bila dugogodišnji partner Tačiju i Haradinaju, ne mogu više da predstavljaju Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji“, kazao je Nebojša Jović, poverenik ovog Pokreta.
Zatražiće od Srbije, kako je rekao, da se Srbima na Kosovu i Metohiji odredi „državni pregovarač“ – zastupnik, koji će pre svega da poštuje interese i Srbije i Srba na Kosovu.
Skrenuo je pažnju na postojanje još jedne „formacije“ pored Srpske liste i Aleksandra Vučića“.
„Severnu brigadu čiji je sramni zadatak bio da sve mlado, hrabro, nepokorno, ono koje bi eventualni otpor pružilo – da pod svoju kontrolu nečinjenja stavi, u čemu su naravno perfektno uspeli“, naglasio je Jović.