Rat u Ukrajini – osmi dan

Rat u Ukrajini – osmi dan

Ratna dejstva u Ukrajini nastavljena su osmi dan. Snažne eksplozije čule su se u Kijevu i drugim ukrajinskim gradovima tokom noći i jutra, javlja Bi-Bi-Si. U sukobima je stradalo najmanje 227 civila, ali se strahuje da je taj broj daleko veći, saopštile su Ujedinjene nacije. Moskva je prvi put zvanično potvrdila kolike su žrtve u ruskim redovima – 498 mrtvih i 1.597 ranjenih. Danas se očekuje nastavak pregovora ruske i ukrajinske delegacije. Ruske snage pogodile su radio-televizijski centar u Kijevu, javlja agencija Interfaks, pozivajući se na rusko Ministarstvo odbrane.


Navode i da su ruske snage zauzele grad Balaklija u blizini Harkova na istoku Ukrajine.


Ruske snage su u utorak pogodile i televizijski toranj u Kijevu, nakon što je rusko ministarstvo odbrane najavilo da će “gađati objekte Tajne službe Ukrajine i Centra za informativne i psihološe operacije u Kijevu”.


Ruske snage ostaju “neuspešne” u pravcima u kojima napreduju i južni grad Mariupolj ostaje u ukrajinskim rukama, tvrdi ukrajinsko Ministarstvo odbrane u svom najnovijem izveštaju.


Navode da su ruske snage nastavile sa napadom na oblasti u blizini glavnog grada Kijeva.


Kažu da su ruski padobranci primećeni u regionu Crnog mora zajedno sa raketnim čamcima koji su se kretali u pravcu lučkog grada Odese.