Šarić odveden u Specijalni sud

Šarić  odveden u Specijalni sud

Darko Šarić i još četiri osumnjičena koji su juče uhapšeni, privedeni su oko ponoći u pritvorsku jedinicu u zgradi tzv. Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici, navode mediji. Oni bi u toku dana trebalo da budu saslušani u tužilaštvu za organizovani kriminal.

U Specijalni sud oko ponoći stigao je veći broj „marica“, u pratnji više drugih policijskih vozila.

U međunarodnoj akciji EUROPOLA i EUROJUST-a učestvovale su policije Hrvatske i Srbije, a uhapšeni su članovi više organizovanih kriminalnih grupa. U velikoj akciji u kojoj je uhapšen Šarić, njegov advokat Lazarević i još 30 osoba, priveden je i sudija Apelacionog suda, kao i više inspektora.Inače, Lazarević je advokat i Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su optuženi za najteža krivična dela.

Priveden je, kako javljaju mediji, i navijač Crvene zvezde koji je već bio osuđen na zatvorsku kaznu zbog pokušaja ubistva žandarma Nebojše Trajkovića. Na spisku za hapšenje bili su i i policajci Danilo Stojanović i Milutin Radovanović, ali su oni uspeli da pobegnu!

Šarić je uhapšen juče ujutru u svojoj luksuznoj vili na Dedinju u kojoj se nalazio u kućnom pritvoru, nakon što je u decembru prošle godine pušten iz pritvora u kome je proveo sedam godina. U trenutku hapšenja bio je sa suprugom Lanom i obezbeđenjem i nije se opirao i sa lisicama na rukama “mirno je pratio pretres.