Stefanović: Vučić ima pravo da skine oznaku tajnosti sa dokumenta

Stefanović: Vučić ima pravo da skine oznaku tajnosti sa dokumenta

Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Nebojša Stefanović ocenio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije prekršio zakon jer je tokom javnog obraćanja objavljivao dokumenta sa oznakom državne tajne.

Stefanović je istakao da predsednik, Vlada i Skupština Srbije, prema zakonu imaju pravo da skinu oznaku tajnosti sa bilo kog dokumenta, bilo kog stepena tajnosti.

“Danima su pričali da se prisluškivanje nije desilo, pokušavali su da nas ubede da je Vučić lud. Sada, kad Vučić izadje sa činjenicama o tome, sada to nije tema ko je to uradio, već je tema zašto je to pročitano u javnom obraćanju”, izjavio je Stefanović prilikom dodele vatrogasnih i službenih vozila jedinicama MUP-a.

Stefanović je istakao da su sve informacije koje je Vučić tokom gostovanja na televiziji Pink izneo od javnog značaja.

“Oni koji su nekada imali državne funkcije tvrdili da to nije tačno, ali se pokazalo da su oni koji su vršili vlast u doba Demokratske stranke (DS) i Socijalističke partije Srbije (SPS) to prisluškivanje i praćenje organizovali”, dodao je on.

Komentarišući informacije da je jedna osoba pratila maloletnu ćerku Aleksandra Vučića on je kazao da zabrinjava to što je “povišeno interesovanje nekih lica i obaveštajnih struktura za decu predsednika”.