Ubijen navijač u tuči u Atini

Ubijen navijač u tuči u Atini

Jedan 22-dvogodišnji navijač grčkog tima AEK smrtno je stradao sinoć u Atini. Užasne scene odigrale su se ispred OPAP Arene u grčkom kvartu Nova Fildelfija kada je više od 100 huligana zagrebačkog Dinama napalo navijače AEK-a, a smrtno je stradao 22-godišnji navijač AEK-a, piše najčitaniji grčki portal „Protothema“ kojem je ovo glavna vest. Grčki mediji navode da je navijaču naneto više uboda nožem.

Grci navode da je povređeno još osam osoba među kojima i 17-godišnjak. Pišu i da su hospitalizovana tri Grka i pet Hrvata. Navode i da grčki 17-godišnjak ima teške ozlede mozga nakon udarca kamenom u glavu. Prema njihovim informacijama o stravičnim događajima, uhapšeno je 96 osoba, koje su odvedene u glavnu policijsku upravu gde su na ispitivanju.

Na mesto događaja stigle su i jake snage specijalaca koji su uz pomoć suzavaca i dimnih granata suzbile incidente. Trenutno se, piše ovaj portal, nastoji identifikovati ubica 22-godišnjeg navijača AEK-a.

Protothema“ navodi da su “huligani zagrebačkog Dinama u falangi stigli iz Zagreba u Atinu uprkos zabrani kretanja navijača koju je izdala UEFA.

Grci su zaprepašteni kako je tolika grupa hrvatskih navijača prešla sve državne puteve i stigla do Atine, a da automobile ni na jednom mestu nisu zaustavile policijske snage koje su znale za zabranu organizovanog kretanja navijača.