Vojska u švercu oružja

0

Trojica pilota Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva iz vojne baze u Zemuniku pod istragom su civilne i vojne policije, saznaje Dnevnik Nove TV, a prenosi Indeks.

Piloti su vojnim helikopterom prevozili švercera oružja, a policija je pretresom njihovih domova pronašla i veću količinu vojne municije. Uhvaćeni su sa 8.000 komada municije, a istražitelji sumnjaju da je bilo namenjeno crnom tržištu. Trojica pilota su bili iskusni instruktori letenja.

– Oni su udaljeni iz letačke službe i uskraćena su im određena materijalna prava koja su vezana za letački dodatak. Ovo je izolovani slučaj, to se u Hrvatskom ratnom vazduhoplovstvu dosad nije dogodilo. I dalje ćemo preduzimati mere da sprečimo takve slučajeve – kazao je brigadni general Mato Mikić, zapovednik Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva.

Piloti su vojnim helikopterom prevozili švercera oružja. Zajedno su prošli kontrolu, a švercera verovatno niko nije pitao za dokumente. Švercera oružja su prevozili dok su bili na dužnosti, u sklopu svojih planiranih vojnih zadataka, a sve se događalo pre dva meseca.

Uz to, švercera su prerušili. On je u vojnu bazu, a onda i u helikopter, ušao u uniformi vojnog pilota. Muškarac je od ranije poznat policiji.

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Unesite ime