Vučić: „Videćemo ko će koga da hapsi“

Vučić: „Videćemo ko će koga da hapsi“

Navodi kosovskog ministra unutrašnjih poslova o tome da će svi koji se odluče da neovlašćeno, odnosno „bez dozvole“ uđu na Kosovo biti uhapšeni, naišli su večeras na reakciju srpskog predsednika. „Na kraju ćemo videti ko će koga da uhapsi“, poručio je Vučić iz Njujorka.

Nakon prošlonedeljne runde dijaloga na visokom nivou u Briselu, srpski predsednik je odgovarajući na pitanja novinara Albanca, najavio mogućnost obilaska Gračanice, ali, kako je sam rekao, ukoliko mu odobre ulazak.

Upravo ovu izjavu komentarisao je kosovski ministar unutrašnjih poslova, odnosno govorio je o posledicama ulaska bez dozvole.

On je kazao da će bilo ko biti uhapšen, ukoliko neovlašćeno uđe na Kosovo, uključujući i srpskog predsednika, prenose prištinski mediji.

Posledica je da jednostavno nemate državu ako šef druge države uđe na vašu teritoriju bez dozvole“, poručio je Svećlja, dok je istovremeno kazao da „ne veruje da je Vučić toliko lud da dođe na Kosovo bez dozvole“.

Svećlja je precizirao da o dodeli dozvole za ulazak odlučuje kancelarija kosovskog premijera.

Za dozvolu – kod premijera, bez dozvole, kod mene“, naglasio je ovaj ministar, a preneo ATV.

Srpski predsednik upitan je večeras o navodima Svećlje.

Maltretirali su mi sina, mene će da uhapse. Videćemo ko će koga da hapsi i kako će to da izgleda“, kazao je Vučić.

Potom je nastavio u ironičnom tonu.

Strašan je greh kada neko hoće da ode u svoju svetinju, na liturgiju i razgovara sa svojim narodom. To je pravi razlog za hapšenje i govori o njihovoj demokratskoj prirodi i onih koji ih podržavaju. Ali dobro, na kraju ćemo videti ko će koga da uhapsi. …naš narod kaže – ko se zadnji smeje, najslađe se smeje“, rekao je srpski predsednik, objašnjavajući da je ispravno reći „poslednji“.

Kaže i da ga mnogo više interesuju reakcije sa Zapada po ovom pitanju, kao i povodom današnjih hapšenja Srba na Kosovu.

On je ujedno pozvao međunarodne predstavnike da reaguju i da urade sve što je u njihovoj moći da bi Srbi mogli da opstanu:

Da ljudi koji nikome ni za šta nisu krivi budu pušteni svojim kućama u najkraćem mogućem roku“, dodao je Vučić, još jednom optuživši prištinsko rukovodstvo da želi da protera Srbe. Kaže i da se ne plaši „pretnji“ Kurtija i Svećlje, odnosno da nije „fasciniran njihovom hrabrošću i moći“.Naglašava da će gledati da prvo iskoristi sva demokratska sredstva da zaštiti Srbe na Kosovu, ali i da je srpsko rukovodstvo „dovoljno pametno da zna kojim putem da ide, do nekog momenta“.