Vučić. Želimo da sačuvamo mir sa Albancima

0

“Nemačka je priznala nezavisnost i Nemačka podržava nastavak dijaloga, za koji je Srbija spremna. mSrbija želi da se dođe do kompromisnog rešenja i smatra da zamrznuti konflikt nije najbolje rešenje jer njega neko uvek može da odmrzne. Nama je potreban mir sa Albancima”, rekao je predsednik Srbije nakon sastanka sa šefom nemačke diplomatije Heiko Masom.

On je naglasio da “iako smo na suprotnim stranama jer je Nemačka priznala Kosovo, mi želimo da pronađemo kompromisno rešenje”.

“Ne želimo zamrznuti konflikt jer uvek neko može da ga odmrzne. Želimo saradnju sa Albancima i rešavanje svih međusobnih pitanja. Nama je cilj da sa Albancima gradimo mir i u narednih 100 godina, a suština je da sada izgradimo dobre odnose. Tražimo ispunjenje svih potpisanih dokumenata, odnosno Briselskog sporazuma”, kaže Vučić i dodaje da Srbija ne želi teritorije susednih zemalja već želi da bude sve jača ekonomski.

“Moramo da čuvamo mir, teritoriju, ekonomiju, kulturu i sport, ali i ostale sfere života, a da nam uvek bude glavni cilj ekonomski rast u Srbiji”, naglasio je predsednik.

Vučić je dodao da se na sastanku razgovaralo o vladavini prava kao ključnoj temi, i navodi da očekuje od Srbije da će tek videti sve bolje rezultate u ovoj oblasi.