Vulin: „Belivuk je pokušao da uceni Vučića“

0

Ministar unturašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je odbrana Veljka Belivuka „politička“ i da je takva jer je „istraga protiv njega ozbiljna“, navodeći da je odgovoran za pet ubistava, otmice i dilovanje drogom.

On je pokušao da ovim uceni predsednika Srbije Aleksandra Vučića i nas nekoliko kako ne bi dobili doživotne robije“, rekao je Vulin za Radio televiziju Srbije.

Vulin je rekao da to što je objavio fotografije žrtava zločina za koje se sumnjiči Belovukova grupa ne može da ugrozi istragu i da je bilo potrebno.

U iskazu datom tužilaštvu, vođa kriminalnog klana Veljko Belivuk, osumnjičen za višestruka ubistva, rekao je, između ostalog, da mu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tražio različite usluge, od zastrašivanja navijača na tribinama do razbijanja građanskih demonstracija. Aleksandar Vučić je negirao te navode i izjavio da je spreman da ide na poligraf i da će do sutra izneti još dokaza protiv Belivuka.

Predsednik Srbije je rekao da se nikada nije video niti komunicirao sa Belivukom, dok je on u svom iskazu potencirao da kontakt i nije bio neposredan, već preko Aleksandra Vidojevića, zvanog Aca Rošavi, “bliskog prijatelja predsednikovog sina, Danila Vučića”.