ZVEZDA – TIM ZA OLIMPIJAKOS: Novi napadački trozubac! Biće minuta i za Tomanea

0

Nova utakmica u Ligi šampiona i novi napadački – trozubac! Ako gledamo tržišnu vrednost igrača trener Vladan Milojević pucaće na Olimpijakos iz najjačih oružja. Ako poslušate glas navijača, reći će vam da je Holanđanin Radživ Van La Para i dalje pod sumnjom, iako je došao poslednjig dana prelaznog roka. Kao i da je veliko pitanje da li Ričmond Boaći zaslužuje da ima prednost u odnosu na Tomanea i Milana Pavkova.

Kada je trebalo napasti Ligu šampiona u dvomeču protiv Jang Bojsa, Milojević je na teren slao Boaćija, te Matea Garsiju i Aleksu Vukanovića kao krila. Ispostavilo se da je to bio pogodak u centar mete. Već u Minhenu došlo je do rokade u samom špicu, pošto je Milan Pavkov dobio nezahvalan zadatak da se rve sa Zuleom i Boatengom.

Sada će publika na Marakani videti novu kombinaciju. Iza Ričmonda Boaćija delovaće Van La Para i Mateo Garsija. Dakle, drugi put od kada nose dres srpskog šampiona u tandemu će igrati bivši član Hadersfilda i Argentinac koji je golom u Bernu pokazao da može da isplati velika ulaganja. Kako bilo od njih će se očekivati velika dela, posebno od Radživa Van La Pare koji će morati da pomaže Milanu Rodiću u zaustavljanju Portugalca Podensa, jednog od ključnih igrača Olimpijakosa.

Imao je veliku dilemu u špicu Vladan Milojević. Portugalac Tomanea je pokazao da bi mogao da bude od koristi. Posebno, kada je reć o sistemu koji forsira Vladan Milojević. Ipak, prednost je dobio najefikasniji Zvezdin fudbaler na evropskoj sceni ove sezone Ričmond Boaći. Tri puta je do sada tresao mreže povremeni reprezentativac Gane, ali javnost s pravom očekuje da ima veći uticaj na igru. Kao u prvom mandatu kada je savršenim kretanjima razvlačio protivničke odbrane i efikasnim presingom ih terao na greške. Biće na velikom ispitu Boaći, jer će za direktnog čuvara imati sjajnog Portugalca Semeda. Ljubimac navijača Milan Pavkov je prethodnih dana imao problema sa povredom, što znači da bi minute trebalo da dobije Tomane. Da bude iznenađenje sa klupe.

Pod pojom iznenađenja ne može da se vodi pojavljivanje Miloša Vulića u startnoj postavi. Tihi momak iz Kruševca je imao nekoliko solidnih rola i iskoristio pad forme Dušana Jovančića. Baš kao i Boaći, Miloš Vulić će imati krajnje nezahvalan zadatak. Da u tandemu sa Kanjasom limitira učinak Valbuene, momka od koga sve polazi u ofanzivnoj igri Olimpijakosa. Francuz je za Grke ono što je Marko Marin za Crvenu zvezdu. Apsolutni gazda i čovek posoban da jednim potezom napravi razliku. Vreme je da Vulić procveta.

Imaće Vladan Milojević na raspologanju kompletnu odbranu. To znači da se u startnu postavu vraća oporavljeni Rodić, čije odsustvo se i te kako osetilo u Minhenu i u večitom derbiju, jer je Žander pokazao ozbiljne manjkavosti pred svojim golom.

Imaće Vladan Milojević mnogo aduta na klupi. Uz Tomena šansi se sigurno nada Aleksa Vukanović. A prema poslednjim informacijama Milan Pavkov neće biti ni na klupi.