Abazović: Srušiću Vladu, ako pređe „crvenu liniju“

0

Ako premijer Zdravko Krivokapić ne odustane od pokretanja procedure razrešenja ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića to će rezultirati padom Vlade, najavio je vicepremijer i predsednik GP URA Dritan Abazović.

Rekao sam više puta premijeru, političkim čimbenicima, javnosti.. da ako se pređe crvena linija, a ovim činom i reakcijama nakon što se sve sa policijske strane uspešno završilo na Cetinju, oni su tu linuju nagazili, još jedan korak unapred i nije nemoguće da mi nećemo imati novog ministra, ali nije nemoguće i da ćemo imati novog premijera. Ja ću nakon toga oboriti Vladu, prestaću da dajem podršku Vladi ukoliko smatram da čine nešto što je nepravedno”, rekao je on sinoć u emisiji Načisto TV Vijesti, ponavljajući da stoji iza čelnika MUP-a i Uprave policije jer su sačuvali mir i ustavni poredak u zemlji.

Abazović je rekao da će Biro za operativnu koordinaciju danas formirati komisiju koja će raditi analizu koordinacije sektora bezbednosti u vezi događaja na Cetinju 4. i 5.septembra. Njen rezultat znaće se, kako je rekao, za 15 dana.

Krivokapić je nameravao da inicira smenu ministra zbog toga što je odbio da smeni šefa policije Zorana Brđanina, a navodno zbog oklevanja da sprovede akciju obezbeđenja ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju.