Amerika – strožije mere zaštite

0

Američki predsjednik Donald Trump uveo je novu grupu mera kako bi se sprečilo širenje korona virusa, među kojima je i izbegavanje skupova u grupama većim od 10 osoba i izbegavanje poseta restoranima, barovima i tržnim centrima.

“Ako se osećate bolesno, ostanite kod kuće, ne idite u školu. Ako su vaša deca bolesna, ne šaljite ih u školu”, jedna je od novih mera koje je uvela Bela kuća, prenosi AP.

Američkim građanima se savetuje da ukoliko je neko iz njihovog domaćinstva oboleo od korona virusa, svi članovi tog domaćinstva treba da ostanu kod kuće.

I starije osobe trebalo bi da ostanu kod kuće i izbegavaju druge ljude. Ista preporuka važi i za osobe koje već imaju neke zdravstvene probleme, kao što su problemi sa srcem ili plućima.

Američkim učenicima u školama i fakultetima se preporučuje da rade od kuće kada god je to moguće.

Građanima se savetuje da izbegavaju da jedu i piju u restoranima i barovima, već da koriste usluge dostave hrane ili restorane brze hrane.
Amerikancima se savetuje i da vode više računa o ličnoj higijeni i da izbegavaju posete zdravstvenim institucijama bez posebne potrebe.
Bijela kuća, između ostalog, preporučuje da se u američkim državama, gde su zabeleženi slučajeve korona virusa, zatvore restorani, barovi i teretane.