Taći „švercovao“ Pacolija iz Albanije

0

Kosovski predsednik, Hašim Tači, odbacio je kao netačne navode da je na Kosovo iz Albanije dovezao automobilom lidera AKR, Bedžeta Pacolija, pritom nazvavši pokret Samoopredeljenje „zločinačkim poduhvatom“.

Sa druge strane, kosovski premijer, Aljbin Kurti, poručuje mu da ne bi trebalo da „prelazi granicu protivno merama protiv pandemije“ jer daje „loš primer građanima, pozvavši ga ujedno na TV debatu.

U izjavi za RTV Dukađini, Tači je rekao da je sad kod kuće, pozvavši premijera u ostavci, Aljbina Kurtija i ministra unutrašnjih poslova, Đeljalja Svećlju, da ga posete.

Poručuje da je „od oslobađanja Kosova iz Albanije ulazio sa istim procedurama“.

A kada su u pitanju navodi da je automobilom dovezao iz Albanije Bedžeta Pacolija, navodi da je to „jedna obična kleveta, ali i pretnja i ucena“.

„Što se tiče drugih mera, oni bi trebalo da razmišljaju tako da ne stvaraju konfuziju, klevetu, ludost i da ne prete ljudima u politici, niti poslanicima ovog vremena, niti gospodinu Pacoliju kojeg zastrašuju. Moja lokacija je moj dom“, poručio je Tači sinoć.

Tači je pozvao sve na „mudrost i saradnju“.

Kosovski premijer, Aljbin Kurti, poručuje mu da „ne bi trebalo da prelazi granicu protivno merama protiv pandemije jer daje loš primer građanima“.

Sa druge strane, što se tiče „uvreda koje mu je uputio“, kaže da „ima rešenje“.

„Da organizujemo jednu televizijsku debatu nas dvojica, dakle, ja odlazeći premijer i on predsednik van dužnosti.

Ako želi, neka povede sa sobom i Bedžeta Pacolija. U tom slučaju, ja ću povesti Đeljalja Svećlju i Rašita Ćaljaja“, poručuo mu je Kurti.

Podsetimo, vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova, Đeljalj Svećlja, saopštio je juče da je kosovski predsednik, Hašim Tači prethodnog dana otišao u Albaniju, a o čemu nije obavestio ministarstvo spoljnih poslova, čime je „prekršio protokol“.

Sa druge strane, rekao je da ujedno da će policija preduzeti mere protiv lidera AKR, Bedžeta Pacolija, ukoliko se ispostave kao tačni navodi da je Pacoli sat vremena kasnije ušao na Kosovo sa Tačijem, a da će se nad Tačijem primeniti mera 14-dnevne izolacije.

Predsednik AKR, Bedžet Pacoli, do nedavno je boravio u Švajcarskoj. On je u međuvremenu dobio dozvolu ministarstva infrastrukture da avionom sleti u Prištinu, dok je iz kosovskog ministarstva zdravlja upozoren da pravila o 14-dnevnom karantinu u studentskom centru u

Prištini važe za sve koji dođu iz inostranstva, uključujući i Bedžeta Pacolija.

Pacoli je potom izrazio negodovanje povodom ovih navoda, nakon čega je odlučio da sleti u Tiranu.