Bankar spasao dete koje je palo sa petog sprata

Bankar spasao dete koje je palo sa petog sprata

Bankar iz Torina Matia Aguci (37) proglašen je herojem nakon što je uhvatio dijete koje je palo s balkona na petom katu . On je ispričao kako je sa devojkom u subotu malo pre 11 sati išao do pekare u središtu Torina kada su čuli muškarca kako viče ‘upomoć‘ iz stana na gornjem spratu.

“Izašao sam sa svojom devojkom da kupim hleb i čuli smo vrisku iz zgrade koji su nam privukli pažnju. Čuo sam čoveka kako vrišti kad je video devojčicu kako se naginje na rubu. Devojčica se sve više naginjala i penjala, držala se samo rukama, a noge su joj bile u vazduhu”, izjavio je Aguci ispred bolnice u kojoj je lečen zbog lakših povreda.

Vikanjem je, kaže, pokušao privući pozornost trogodišnjakinje, ali je shvatio da ga ne čuje pa je procenio gde bi devojčica mogla da padne pa je stao ispod nje.

“Počeo sam vikati na nju da miruje i da se vrati unutra, ali nije čula. Kad sam vidio da pada, stao sam joj na put, zatvorio oči i nadao se da će sve biti u najboljem redu, ublažio sam joj udarac i oboje smo pali na zemlju”, kazao je on.

“U početku nisam video nikakve znake života, onda je beba počela da plače i ja sam odahnuo”, nastavio je. Roditelji devojčice izašli su na ulicu kada su shvatili što se dogodilo, a hitne službe odvezle su devojčicu u bolnicu.

Gradonačelnik Torina Stefano Lo Ruso i premijerka Đorđa Meloni čestitali su hrabrom bankaru, a parlamentarka kamila Laureti je izrazila nadu da će mu biti dodeljena „Zlatna medalja za hrabrost“.