Beograd na nogama: Milo ne damo ti svetinje

0

U Beogradu se danas održava litija u znak podrške odbrani srpskih svetinja u Crnoj Gori. Posle litije biće održan moleban.

Molitvena litija je počela ispred Manastira Svetog arhangela Gavrila u Zemunskom parku.

Na početku litije vernici su nosili veliki transparent “Svetinje ne damo” i “Crna Gora mila, uvek s nama bila”, dok je većina njih, kao i do sada, od kuće ponela ikonu.

Posle litije, u Crkvi Svetog Simeona Mirotočivog biće održan moleban u znak podrške odbrani srpskih svetinja u Crnoj Gori.

I Zemunom i Novim Beogradom odjekuju crkvena zvona, a narod u miru, predvođen sveštenicima sa barjacima na čelu kolone ide, sve sa ciljem da izrazi svoje nezadovoljstvo brutalnim gaženjem prava Srba u Crnoj Gori.

Podsećamo, sinoć je crnogorska policija napala naselje Zlatica u Podgorici, zbog grafita koji prikazuju srpsku trobojku. Snage “reda i zakona”, bez legitimacija su šok bombama i suzavcem napali tu gradsku četvrt, i tom prilikom je povređeno više ljudi, dok su tri mladića u Bijelom Polju privedena zbog crtanja trobojke.

“Džaba hapsite, džaba sudite, pravoslavlju ne možete da naudite” pisali je na natpisu prebačenom preko trobojke koja je razbesnela režim.

Zbog velike količine suzavca ni pripadnici Komunalne policije Glavnog grada Podgorica, nisu mogle da prekreče mural sa trobojkom, zbog čega su i dovedeni.

– Otrovali su celo naselje – rekli su ogočeni građani sa Zlatice.

ZBOG TROBOJKE ZAVRŠILI IZA REŠETAKA: Trojica Bjelopoljca privedena jer su nacrtala ocila pored puta (FOTO)