Stanković precrtao La Paru: Gde stranac može da ode?

0

Radživ Van la Para, krilni napadač Crvene zvezde, nalazi se na izlaznim vratima kluba nakon što ga je trener Dejan Stanković otpisao zbog manjka zalaganja. Ipak, za Holanđanina su opcije sužene, s obzirom da je već promenio dva kluba u tekućoj sezoni.

On je pre dolaska među crveno-bele već upisao četiri nastupa za Hadersfild, a sada može da promeni kontinent, odnosno da ode u neku od zemalja gde tek počinje fudbalski šampionat.

To su prvenstva Kine, Japana, zatim MLS liga, kao i šampionati Belorusije, Danske…

Van la Pari se svakako ne isplati da individualno trenira i ne igra do leta jer ima već 28 godina, pa nema sumnje da bi mu pauza suzila moguće opcije pred letnju pijacu. Zato se traži klub koji bi ga bar pozajmio do leta, ali zbog opisane situacije nije lako pronaći bilo kakvo rešenje.

Srpski šampion bi svakako voleo da neko preuzme bar deo zarade holandskog fudbalera koji bi inkasirao 500.000 evra u slučaju da se do leta zadrži na Marakani.

Mnoge je ova situacija podsetila na slučaj sa Kafuom, koga je bivši trener Vladan Milojević svojevremeno takođe precrtao posle slabih igara u jesenjoj sezoni.

Crvena zvezda od 15:30 igra protiv Arke kontrolnu utakmicu, a četa Dejana Stankovića takmičenje u Superligi Srbije nastavlja 15. februara gostovanjem Čukaričkom na Banovom Brdu.