Brnabić na Kosovu

Brnabić na Kosovu

Predsednica Vlade Ana Brnabić stigla je u Kosovsku Mitrovicu. Posetu je započela obilaskom Multimedijalnog centra u Kosovskoj Mitrovici, gde su je dočekali gradonačelnik Milan Radojević, predstavnici Srpske liste Goran Rakić i Igor Simić, kao i veliki broj okupljenih građana sa zastavama Srbije.


Srbija će uvek biti uz svoj narod na Kosovu i Metohiji, poručila je premijerka Ana Brnabić u Kosovskoj Mitrovici i dodala da su naši interesi mir i stabilnost. U okviru posete Kosovu i Metohiji predsednica Vlade posetiće i Zvečan i Leposavić. Premijerka Ana Brnabić poručila je da će Srbija uvek biti uz svoj narod na Kosovu i Metohiji.


“Ogromno mi je zadovoljstvo i velika čast što sam na Kosmetu. Želim odavde, sa KiM, da pošaljem jasnu poruku, poruku mira stabilnosti i tolerancije i poruku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ćemo uvek biti uz naš narod na KiM”, rekla je Brnabićeva obraćajući se okupljenima u zgradi Multimedijalnog centra u Kosovskoj Mitrovici.


Istakla je da je ovo izuzetno težak i kompleksan trenutak, ali da je zadovoljna što je, uprkos provokacijama, sačuvan mir.


“Interesi Republike Srbije i srpskog naroda su mir i stabilnost”, poručila je Brnabićeva.


Napomenula je da je država u proteklih nekoliko godina investirala na KiM više nego u poslednjih 40 godina.


“Država je na usluzi svojim građanima i sve što smo uradili u centralnoj Srbiji, želimo da uradimo i pomognemo Srbima na KiM”, rekla je premijerka.


Dodala je da je važno što je u Kosovskoj Mitrovici napravljen centar u kojem će deca moći da uče savremene tehnologije, jer će to, uz obezbeđivanje mira i stabilnosti, obezbediti prosperitet na KiM.


“Obezbediće da deca ovde ostanu, da ovde vide svoju budućnost, da vide rast plata i penzija. Bićemo uz srpski narod i drago mi je što sam ovde, u ovim teškim okolnostima”, rekla je Brnabićeva.


Poručila je da je najveća i najvažnija tema, što će, kaže, svuda ponavljati i od koje neće odustati – Zajednica srpskih opština.


“To je ono na čemu ćemo nastaviti da insistiramo svakoga dana”, zaključila je Brnabićeva.