Pronađen mrtav jedan od ubica iz Kanade

Pronađen mrtav jedan od ubica iz Kanade

Policija pronašla je telo jednog od osumnjičenih za masovni pokolj nožem u kojem je u nedelju ubijeno deset osoba, dok je drugi osumnjičeni, njegov brat, još uvek na slobodi. Braća su bila osumnjičena za ubistvo deset ljudi i ranjavanje 18 u napadu nožem koji je u nedelju duboko potresao domorodačku zajednicu u Saskačevanu u Kanadi. Napadi su bili među najsmrtonosnijima u modernoj istoriji Kanade. Policija je rekla da se čini da su neke od žrtava bile meta, dok su druge očito bile nasumične.

Demijen Sanderson (31) pronađen je mrtav u Džejms Smit Kri Nejšnu, a njegov brat Majls Sanderson (30) „možda je zadobio povrede“ i možda traži lekarsku pomoć, rekla je Ronda Blekmor, zapovednica Kraljevske kanadske konjičke policije u Saskačevanu.

Sa smrću jednog brata Sandersona i ranjavanjem drugog, broj žrtava sada iznosi 11 mrtvih i 19 povređenih, rekla je Blekmor.

Telo Demijena Sandersona pronađeno je na otvorenom u području s visokom travom u blizini kuće koja se pretraživala imožemo potvrditi da ima vidljive povrede. U ovom trenutku se ne veruje da je te povrede sam sebi zadao“, rekla je Blekmor ne precizirajući što je uzrok povreda.

Upitana da li je Majls Sanderson osumnjičen da je ubio svog brata, Blekmor je rekla: „Nismo to potvrdili. Ne možemo reći da li je Majls bio umešan u smrt Demijena“.

Takođe je upozorila da policija još uvek smatra Majlsa Sandersona opasnim za javnost, čak i ako je povređen.

Majls ima poduži kriminalni dosije koji uključuje krivična dela protiv osoba i imovine… Smatramo ga naoružanim i opasnim. Nemojte mu prilaziti“, rekla je Blekmor.

CBC News je javio je da je policija u gradu Saskatonu tražila Majlsa Sandersona od maja, kada se prestao da se sastaje sa svojim službenikom za uslovni otpust nakon što je odslužio kaznu za napad, pljačku i izricanje pretnji.

Premijer Džastin Trudo nazvao je napade „šokantnim i srceparajućim“ i rekao da je razgovarao s vođstvom Džejms Smit Kri Nejšna i premijerom Saskačevana Skotom Moeom kako bi obećao podršku svoje vlade.