Čile – srušio se avion sa 38 putnika

0

Čileanski transportni avion “herkules” C-130 srušio se sa 38 putnika i članova posade, javljaju čileanski mediji. Avion je poleteo iz baze Punto Arenas i leteo je ka Antarktiku. U toku je potraga za nestalim avionom. Čileansko vazduhoplovstvo potvrdilo je da je avion “herkules” C-130 nestao sa radarskih ekrana sat vremena pošto je iz baze Punto Arenas poleteo ka Antarktiku sa 38 putnika i članova posade. “Pretpostavlja se da se avion, s obzirom na njegovu autonomiju leta i količinu goriva, srušio”, rekao je šef operacija čileanskog ratnog vazduhoplovstva Francisko Tores na konferenciji za novinare.

Avion “herkules” C-130 poleteo je u 16.55 (20.55 po srednjoevropskom vremenu) iz Punto Arenasa na jugu Čilea i krenuo ka bazi na Antarktiku.

Sat kasnije, kontrola letenja izgubila je kontakt sa letelicom, saopštila je čileanska vojska, prenosi Rojters.

U avionu se nalazilo 38 osoba, 17 članova posade i 21 putnik.

Region u kojem je avion nestao u velikoj meri je pustoš nastanjena pingvinima.

General vazdušnih snaga Čilea Eduardo Moskeira rekao je lokalnim medijima da avion nije aktivirao nikakav signal za nevolju.

Dodao je da je avion, kojim je upravljao iskusni pilot, možda morao prinudno da sleti pošto mu je ponestalo goriva, prenosi Bi-Bi-Si.

Čileanski predsednik Sebastijan Pinjera je u postu na Tviteru naveo da je “zabrinut” zbog nestanka aviona i da nadgleda situaciju iz glavnog grada Santjaga.

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Unesite ime