Hrvatska- opet protiv ćirilice

0

Ćirilični džambo plakati sa sloganima tri predsednička kandidata, Kolinde Grabar Kitarović, Zorana Milanovića i Miroslava Škora, koje je plasiralo Srpsko narodno veće, u kampanji „ da se bolje razumemeo“, nije postigla cilj, jer su ih ekstremisti išarali, a vlast, Crkva i ostali ćute, piše Jutarnji list.

List navodi da, voleli ih ili ne, ali u Srpskom narodnom veću znaju da zatalasaju hrvatsku javnost.
Pritom se, piše ovaj zagrebački dnevnik, ne treba ni mnogo da trude, već je dovoljno samo da u nekoliko hrvatskih gradova postave plakate na – ćirilici.

je u četvrtak pokrenuo treću, poslednju fazu kampanje s ciljem skidanja stigme s ćirilice i srpskog jezika. Na džambo plakatima su napisana imena Kolinde Grabar-Kitarović uz njen slogan „Predsjednica. Jer Hrvatska zna“, Zorana Milanovića „Normalno, predsjednik s karakterom“ te „Sad il nikad“ Miroslava Škore.

Na reakcije, piše list, nije trebalo dugo čekati, jer su anonimni ustašofili plakate išarali šovinističkim pretnjama, Škoro je zapretio da će se, kad pobedi, obračunati sa SNV-om, a Kolinda Grabar Kitarović je poručila u suštini isto, ali, kako se navodi, u malo umivenijoj formi.

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Unesite ime