Dačić: „Crna Gora je sada Sveta Gora“

0

Veoma sam dirnut dešavanjima u Crnoj Gori, zbog jedinstva naroda , zbog velikog broja ljudi na litijama i odsustva bilo kakvog nasilja ili šovinizma ili izazivanja bilo kakve mržnje i izazivanja međunacionalnih sukoba, kako u Crnoj Gori, tako i u Srbiji, gde je veliki broj građana crnogorskog porekla, rekao je šef srpske diplomatije Ivica Dačić gostujući na Radio-televiziji Srbije.

Događaji u Crnoj Gori su pokazali veliko jedinstvo, ali su pokazali i da postoji veliki problem i taj problem nije nastao u Beogradu. Zbog toga je neprincipijelno da iz Podgorice stalno dolaze neke kritike na račun Beograda. Ne može za sve da se traži simetrija krivice i optužuje nekakva velikosrpska politika. Narod je pokazao da je to shvatio i kako je neko rekao – nije više to Crna Gora, to je Sveta Gora,
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je ocenio da je Zakon o slobodi veroisposvesti u Crnoj Gori direktno usmeren protiv Srpske pravpslavne crkve i srpskog naroda.

„Narod to ne prihvata i to nisu samo Srbi, već i Crnogorci“, rekao je Dačić. Svet i Evropa treba da se upoznaju sa činjenicama i načinom na koji je donet taj zakon i da nije ispoštovano mišljenje Venecijanske komisije koja je naložila da se o tome saglase sve verske zajednice.

Ocenjujući poruku Majka Pompea o potrebi da vlast u Crnoj Gori otvoreno razgovara sa Crkvom, Dačić je rekao – ako je iskrena, ta poruka je dobra.

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Unesite ime