Zelenski napao Kisindžera

0
In this photo provided by the Ukrainian Presidential Press Office, Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy addresses the nation in Kyiv, Ukraine, late Monday, March 7, 2022. (Ukrainian Presidential Press Office via AP)

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski napao je bivšeg ministra spoljnih poslova Sjedinjenih Američkih Država Henrija Kisinera jer je u utorak sugerisao da bi u fokusu ukrajinsko-ruskih mirovnih pregovora trebalo da bude stvaranje granice koja bi pratila “liniju kontakta” između te dve države u ukrajinskoj regiji Donbas koja je postojala pre početka ruske invazije na Ukrajinu, javlja CNN.

– Bez obzira na to što Rusija napravi, tu je neko ko kaže: ‘Uzmimo u obzir njene interese’. To se moglo čuti i ove godine u Davosu. Uprkos tome što su hiljade ruskih raketa pogodile Ukrajinu i što su ubijene desetine hiljada Ukrajinaca, uprkos Buči i Mariupolju, uništenim gradovima i “filtracijskim kampovima” koje je Rusija sagradila u kojima ubija, muči, siluje i ponižava na pokretnoj traci – rekao je Zelenski u sredu tokom obraćanja okupljenima na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.