Danas – nevreme

0

Nakon nevremena u ponedeljak imali smo samo dan pauze – već danas nas očekuju žešći pljuskovi i pad temperature.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izbacio je upozorenje na nevreme koje nas danas očekuje. Kako je navedeno, naredna dva sata u Bačkoj, Sremu i u zapadnim krajevima zemlje (duž toka Drine) mestimično slaba kiša. U pojedinim delovima Beograda slaba kiša.

Naredna dva dana zadržaće se nestabilno i svežije, danas (19.05.) i sutra (20.05.) sa češćom pojavom pljuskova praćenih grmljavinom i obilnijim padavinama (oko 20 mm za 12 sati, lokalno i više)“, istaknuto je na sajtu RHMZ. U Srbiji se danas očekuje umereno do potpuno oblačno vreme, ujutru u severnim i zapadnim, a popodne i u ostalim krajevima zemlje mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od sedam do 13 stepeni, najviša dnevna od 15 do 24.

I u Beogradu umereno do potpuno oblačno vreme, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab, promenljiv, posle podne u skretanju na severozapadni i u pojačanju. Jutarnja temperatura oko 13, najviša dnevna oko 19 stepeni.

Sutra se nastavlja promenljivo oblačno, sveže, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, ali i hladnije – najniža temperatura od 7 do 11 °C, najviša od 12 do 17 °C.

U petak ćemo konačno moći malo da odahnemo, vreme se stabilizuje, u većem delu zemlje biće pretežno sunčano i toplije, samo ujutru na jugu i jugoistoku umereno oblačno i suvo uz postepeno razvedravanje. Najniža temperatura od 6 do 10, najviša dnevna od 18 do 21 °C i u nastavku postepeno otopljavanje.