Đilas: „Glas za Vučića je glas za kriminal“

Đilas: „Glas za Vučića je glas za kriminal“

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da iskreno veruje u pobedu na izborima i da će za njega pobeda biti ako opozicija osvoji većinu u Beogradu i dođe do promene vlasti, a da na republičkom nivou Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalističa partija (SPS) ne mogu da formiraju vladu.

Đilas je u intervjuu za nedeljnik NIN rekao da većina vidi da su Vučić i SNS „od zemlje napravili ludnicu, a svi smo željni da stvorimo normalno, stabilno društvo u kome nema ovoliko neizvesnosti, da ne brinemo šta će sutra biti“.

Apsolutno. Većina to vidi. Jedan deo ne vidi ništa, drugi deo vidi, ali moral gura pod jastuk ili krevet i zarad svog konfora, poslova i položaja pristaju da budu deo te priče. Ako na izbore izađe pet odsto više građana nego prošli put ili oko četiri miliona, verujem u našu pobedu“, poručio je Đilas, koji je rekao da nema nikakav problem da sutra ne bude u politici u slučaju neuspeha na izborima.

On je naveo da je glas za Vučića „glas za nastavak korupcije i kriminala“.

Za sve Kokeze, Nikole Petroviće i Radoičiće sa vikendicama od šest-sedam miliona evra. Za one koji imaju 5.000 evra za kvadrat stana u Beogradu na vodi. Za one koji bi da sruše Beogradski sajam da bi se na tom mestu gradili skupi stanovi. A glas za ‘Srbiju protiv nasilja’ je glas za zemlju u kojoj se neće krasti pare od projekta za smanjenje vršnjačkog nasilja, kao što su ih krali pripadnici SNS-a“, rekao je Đilas.

Na pitanje da li je postizborna koalicija moguća sa strankama desnog spektra, on je odgovorio: „Što ne bi bila moguća?“.

Smatram da svi koji budu glasali za neku od tih lista glasaju za smenu SNS-a. Apsolutno svi. Ni za njih, ni za nas neće glasati niko ko je za to da SNS ostane na vlasti“, rekao je Đilas, koji je treći na listi „Srbija protiv nasilja“ za parlamentarne izbore.