Dojče banka „oprala“ 200 milijardi evra?

0

Američko ministarstvo pravde vodi intenzivnu istragu o ulozi Dojče banke u skandalu pranja novca. Radi se o 200 milijardi evra Danske banke koji su , navodno, uz pomoć Dojče banke prebačeni u Sjedinjene američke države. Ministarstvo pravde SAD već godinu dana sarađuje sa tužiocima Estonije, a nedavno je započla saradnja i sa tužilaštvom iz Frankfurta, tvrdi Rojters. Frankfurtski tužioci istražuju ulogu Dojče banke u obradi isplate za dansku banku.
Portparol Danske banke je izjavio da se nastavlja saradnja sa vlastima u Estoniji, Danskoj, Francuskoj i Sjedinjenim državama. Čitav slučaj je pokrenuo uzbunjivač, čije su tvrdnje dugo bile osporavane.
Danska banka je prošle godine priznala da je bilo sumnjivih isplata iz Rusije i drugih regiona i da se radi o oko 200 milijardi evra. Najveći deo tog novca je je obrađivala Dojče banka.
Zvaničnici Dojče banke su tvrdili da je istraga usmerena na Dansku banku. Dojče banka je već platila oko 700 miliona dolara kazne za pranje 10 milijardi dolara poreklom iz Rusije, po optužbi vlasti SAD i Velike Britanije.

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Unesite ime