Đoković trenira

0

Novak Đoković trenira u “Rod Lejver areni” i priprema se za početak učešća na Australijan openu. Novak čeka žreb za prvi Grend slem sezone, ali i odluku vlasti o njegovoj deportaciji. Novinar Saša Janković navodi da u Australiji traju spekulacije na reakciju vlade na odluku suda. “Traju spekulacije da li će vlada reagovati na odluku suda i da to može biti u narednim danima, što može biti pritisak na Novaka i na njegove partije. Jutros je vodeći pravni ekspert za imigraciono pravo Džastin Hil rekao je da je odluka suda bila jedina ispravna odluka i da je ovo sramota za Austriliju, te da je sudija Keli osvetlao obraz te zemlje i naroda”, rekao je Janković.


“Novak nastavlja da trenira u Rod Lejver areni. Ono što je zanimljivo je da je sudija Keli u završnoj reči nakon presude, izričito rekao da mora biti obavešten o narednim potezima vlade. Ukoliko dođe do novih poteza, ekspresno bi bilo zakazano novo suđenje”, dodaje Janković.


Povodom “slučaja Đoković”, oglasio se i ATP i podržao sudsku presudu kojom je poništena odluka Federalne vlade Australije o ukidanju vize i deportaciji Novaka Đokovića.


Kancelarija ministra za imigraciona prava Aleksa Hoka potvrdila je da ministar razmatra o odluci da ukine Novakovu vizu.


“Kao što je navedeno na Sudu, ministar Hok razmatra da ukine vizu gospodina Đokovića u skladu sa članom 133C (3) Zakona o migracijama. U skladu sa tim, temeljno će se razmotriti to pitanje. Iz pravnih razloga je neprikladno komentarisati tu temu”, rekao je Hokov portparol.


Žreb za Australijan open biće održan u četvrak, 13. januara oko devet časova po srpskom vremenu.


Đoković će u Melburnu pokušati da odbrani titulu i tako osvoji deseti Australijan open i rekordni 21. trofej na Grend slem šampionatima.