Doputovali osvajači medalja

Doputovali osvajači medalja

Milica Mandić je doputovala u Beograd iz Japana gde je osvojila zlatnu medalju u tekvondou u kategoriji preko 67 kilograma. Sa Milicom je stigla i bronzana reprezentativka Srbije u tekvondou Tijana Bogdanović, kao i srebrni strelac Damir Mikec.

Mandićeva je oduševila naciju, pa zato ne čudi što je dočekana vrlo emotivno od strane najbližih na aerodromu “Nikola Tesla”, kao i Bogdanovićeva i Mikec. Među prisutnima je bio i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Milica Mandić je bila kratka.

– Hvala što ste došli da nas podržite, ovo su moje treće treće Olimpijske igre, pritisak je bio tu, ali naučili smo da se borimo sa njim. Emocije se još nisu slegle, ne mogu da verujem da nosim olimpijsko zlato, ali nosiću ovu titulu sa ponosom – konstatovala je olimpijska šampionka.

– Kada smo kretali u Tokio znali smo gde idemo. Svesna sam rezultata koji smo napravili, nema razloga da budem tužna što sam izgubila prvu borbu. Mislisla sam tada da mi se ceo svet srušio, ali sam se isplakala i sada sam srećna jer imam dve medalje sa dva učešća na Olimpijskim igrama, rekla je Tijana Bogdanović .

Damir Mikec je sa četvrtih Olimpijskih igara uspeo da donese odličje.

– Hvala što ste došli u velikom broju. Bio sam tužan što nisam osvojio još jednu medalju, kao neko prokletstvo, a bio sam blizu. Međutim, ovo je veliki vetar u leđa za sledeći olimpoijski ciklus. Želim da se kvalifikujem za Pariz, naredni ciklus je kraći – istakao je Mikec.