„Gugl“ i „Fejsbuk“ traže vakcinaciju zaposlenih

0

Gugl” i „Fejsbuk” će tražiti od svojih zaposlenih da se vakcinišu protiv koronavirusa pre nego što se vrate u kancelarije, saopštila su u sredu dva tehnološka giganta.
U svom blogu izvršni direktor Gugla Sundar Pičaj je naveo da će obavezna vakcinacija važiti za kancelarije u SAD narednih nedelja i možda će biti neophodna i na drugim lokacijama, preneo je sajt npr.com (Nacionalni javni radio), a vest je potvrdio i En-Bi-Si.
„Vakcinisanje je jedan od najvažnijih načina da sačuvamo sebe i naše zajednice zdravim u predstojećim mesecima”, poručio je Pičaj.
Nedugo nakon objave „Gugla”, javio se i „Fejsbuk”, koji je takođe naveo da svako ko želi da dođe na posao u kancelarije u SAD narednih nedelja mora da bude vakcinisan, prenosi Tanjug.
„Kako ćemo primeniti ovu politiku, zavisiće od lokalnih uslova i pravila. Imaćemo proces za one koji ne mogu da budu vakcinisani iz medicinskih razloga ili nekih drugih, i procenjivaćemo naš pristup u drugim regionima kako se situacija bude odvijala”, napisala je Lori Goler, jedan od potpredsednika u „Fejsbuku”.
Za sada ostale velike tehnološke kompanije, uključujući „Epl” i „Amazon”, odbile su da nalože obaveznu vakcinaciju, dok u „Majkrosoftu” vakcinacija nije obavezna, ali je preporučena.