Evakuisano 2200 diplomata iz Kabula

0
Afghans crowd at the tarmac of the Kabul airport on August 16, 2021, to flee the country as the Taliban were in control of Afghanistan after President Ashraf Ghani fled the country and conceded the insurgents had won the 20-year war. (Photo by - / AFP)

Vojnim avionima zapadnih zemalja nastavlja se evakuacija diplomata i civila iz Avganistana. Za sada nema informacija kada će ponovo biti uspostavljeni civilni letovi na aerodromu u Kabulu. Lideri talibana koji su godinama bili u egzilu u drugim zemljama vraćaju se u Avganistan. Lideri avganistanskih talibana će se predstaviti svetu i neće živeti u tajnosti, poručio je jedan talibanski zvaničnik Rojtersu.


“Polako, postepeno, svet će videti sve naše lidere, neće biti senke tajni”, rekao je talibanski zvaničnik koji je odbio da bude identifikovan.


Dodao je da je članovima organizacije naređeno da ne proslavljaju preuzimanje zemlje, ističući da bi civili trebalo da im predaju oružje i municiju.


Više od 2.200 diplomata i ostalih civila do sada je evakuisano vojnim letovima iz Kabula rekao je Rojtersu visoki zvaničnik jedne zapadne zemlje.


Dodao je da za sada nije jasno kada će biti ponovo uspostavljeni civilni letovi iz Kabula.