Gde je zapelo? Zvezda hoće Krstičića

0

Od kada je iskoristio izlaznu klazulu tešku 500.000 evra i u januaru prošle sezone preselio se u redove AEK-a Nenad Krstičić je želja Crvene zvezde. I dalje tima nada među članovima sportskog sektora srpskog šampiona da bi možda i najznačajniji igrač Milojevićeve ere mogao da se vrati na Marakanu.

Kontakti su uspostavljeni tokom letnjeg prelaznog roka, ali je čvrst ugovor sa AEK-om bio nepremostiva prepreka. Nekadašnji internacionalac u Italiji imao je period teškog prilagođavanja na Atinu. Često nije bio u startnoj postavi, prema pisanju grčkih medija jednom je i finansijskih sankcionisan zbog noćnog provoda sa Ognjenom Vranješom, Livajom i Deletićem… Sve nabrojane činjenice išle su u prilog Crvenoj zvezdi da ponovo pokuša napada na iskusnog vezistu.

Naravno, sve je dobilo na intenzitetu kada je Dejan Stanković poručio upravi kluba da mu je potrebno pojačanje u maneveru. Mladi stručnjak je upoznat sa Krstičićevim kvalitetima i naravno da bi jako voleo da u timu ima jednog klasičnog italijanskog đaka, taktički usavrešavanog u Sampdoriji. Takođe, na Marakani veruju da bi i pored toga, što razmišljaju o Sanogu i Donsahu, mladi Njegoš Petrović najbrže sazreo uz iskusnog Nenada Krstičića….

Međutim, postoji nekoliko vrlo visokih prepreka kada je reč o potencijalnom transferu popularnog Nene. Prvi je ugovor sa AEK-om koji važi do 2022. godine. A gazda žuto-crnih iz Atine Dimitris Melisanidis nije čovek koji je spreman na kompromise. Reč je o vlasniku farmaceutske firme, koji je navikao da kupuje jeftino, a prodaje skupo. Srpski vezista je koštao 500.000 evra AEK, i kako se može čuti ne bi ga po identičnoj ceni pustio i neki drugi klub. Možda to postoji prostor za pregovore, ali najveći problem je trener grčkog velikana Masimo Karera. Od dolaska italijanskog stručnjaka Nenad Krstičić se ustalio u startnoj postavi. Odigrao je poslednjih šest prvenstvenih mečeva po 90 minuta, a Karera je grčkim kolegama nekoliko puta poručio da u Krstičiću vidi ključnog igrača ekipe.

Na Marakani jedino mogu da igraju na kartu Krstičićeve emocije, činjenice da je u Crvenoj zvezdi preživeo najlepše trenutke u karijeri. Bio je, uz Bena i Degeneka, ključni igrač velikog preokreta u Salcburgu kada je verbalnim konfliktom sa Pogrančićem promenio tok utakmice…

Krstičić je na čekanju i Crvena zvezda će – ako ne dođe do novog preokreta – teško do njega. Opcije su i dalje Sanogo i Donsah.