Gejts na trećem mestu bogatih

0

Arno, Bezos i Gejts jedini su svetski bogataši čije je bogatstvo veće od 100 milijardi dolara. Zahvaljujući dobroj godini i novom rastu deonica početkom prošlog meseca, izvršni direktor grupacije LVMH (Moët Hennessy – Louis Vuitton S.A) Bernar Arno zauzeo je drugo mesto na Forbesovoj listi najbogatijih ljudi na svetu, objavio je Forbs.

Arnoovo bogatstvo od 107 milijardi dolara premašilo je bogatstvo suosnivača Majkrosofta Bila Gejtsa, čija je neto vrednost trenutno 106,7 milijardi dolara, a koji je krajem prošlog meseca nakratko čak bio i prestigao Bezosa na poziciji broj 1.

Najbogatiji Evropljanin samo je 5,3 milijarde dolara iza Amazonovog šefa Džefa Bezosa, najbogatije osobe na svetu sa bogatstvom procenjenim na 112,3 milijarde.

Za diva u sektoru luksuzne robe, ovo je bila sjajna godina. U martu, kada je Forbs objavio svoju godišnju listu najbogatijih na svetu, Arno je bio na 4. mestu sa bogatstvom od
76 milijardi dolara, iza Bezosa, Gejtsa i Vorena Bafeta iz Berkshire Hathawaya. U junu je njegova vrednost dostigla 100 milijardi dolara, a u julu je već jednom nakratko bio “broj dva,” pre nego što se vratio na treće mesto.

Od tada, deonica pariskog LVMH-a, u čijem se posedu nalaze Sephora i Givenchy, kao i desetine drugih marki, porasla je čak za trećinu.

Krajem oktobra, akcije su ponovo porasle nakon vesti da LVMH želi kupiti američki Tiffany.

Inače, 79 marki kompanije LVMH obuhvataju modu, kozmetiku, nakit, fino vino i alkoholna pića.

Grupacija je od 2008. godine izvršila 20 akvizicija, uključujući londonski brend Belmond koji poseduje luksuznu železničku liniju Eastern & Oriental Express.

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Unesite ime