Gužve na graničnim prelazima

0

I ovog vikenda pojačan je saobraćaj na putevima u Srbiji. Ovog jutra i tokom celog dana bi trebalo izbegavati granični prelaz Horgoš pošto se na tom graničnom prelazu na ulaz u Mađarsku čeka najmanje 5 sati, javlja RTS. Na ostalim prelazima nema većih gužvi – čeka se od 30 do 60 minuta. Kolona vozila na graničnom prelazu Horgoš duga je 5 kilometara i povećava se. Kolona ide do petlje ka Kanjiži i Horgošu. Tu su uglavnom putnici koji dolaze iz Turske, kao i on koji se vraćaju s letovanja.

Svi putnici su u koloni i ostaće dosta dugo, jer treba barem pet sati da bi se stiglo do graničnog prelaza Horgoš, a zatim, pošto je zona popunjena automobilima, treba još tri sata da bi se ušlo u Mađarsku.

Zato se preporučuje da se koriste drugi prelazi.

Sada se na Kelebiji koja radi 24 sata čeka oko dva sata da bi se ušlo u Mađarsku.

Bački breg takođe radi 24 sata. Tu je još pet prelaza.

Prelazi koji su u blizini Sombora, kao što su Bački Breg, Rastina ili Bajmok su preporuka za subotu. Gužve na Horgošu potrajaće do nedelje uveče.

Na Graničnom prelazu Preševo gužve ne jenjavaju od početka turističke sezone.

Od ranih jutarnjih sati formiraju se kolone vozila. Na izlasku su veće kolone.

Prelazi se u tri trake i vozila se zadržavaju oko 20 minuta.

U prepodnevnim satima veća je frekvencija na izlasku iz zemlje, a već od podneva se očekuju veće gužve na ulazu u Srbiju.

Kažu u Graničnoj policiji da gužve neće jenjavati sve do kraja vikenda, a od ponedeljka se otvara integrisani granični prelaz, tako da će se kontrolisati samo ulaz u Srbiju i ulaz u Severnu Makedoniju.

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Unesite ime